זכריה לנדאו בהדרכת אונליין חדשה:

יצירתיות

ככלי לגיוס משאבים

כיצד להשתמש באחת התכונות החשובות ביותר
על מנת להגדיל את גיוס המשאבים בעמותה שוב ושוב
ולהישאר רלוונטי בעידן בו העולם משתנה במהירות.

ימים
שעות
דקות

יום שלישי 17/9 י״ד אלול בשעה 10:00

תמיד אמרו לך שכל מה שנדרש זה פרויקט אחד מעולה, כתוב היטב, שאפשר לשווק אותו לתורמים שוב ושוב?

הנה כמה דברים שקרו לנו בשנים האחרונות:

בשנת 2020 התמודדנו עם מגיפת הקורונה העולמית שפגעה כלכלית ברוב החברות והעסקים בעולם.

בשנת 2021 כשהתחלנו להתאושש מהקורונה, גילינו עד כמה עמוק הבור הכלכלי, החברתי, והנפשי של אזרחי המדינה.

בשנת 2022 התחילה מלחמת רוסיה-אוקראינה שהשפיעה רבות על הכלכלה העולמית וגרמה להתייקרות מחירים מטורפת. 

בשנת 2023 כמעט פרצה כאן מלחמת אזרחים סביב הרפורמה המשפטית, חצי מהמדינה משותקת, הממשלה עסוקה בהישרדות.

בשנת 2024 כמעט כולם עסוקים במלחמת חרבות ברזל: סיוע לחיילים, נשות המילואים, משפחות שכולות ומפונים.

וזה עוד בלי להזכיר מילה על מהפכת הבינה המלאכותית שהולכת לשנות פה את כל קלפי המשחק שהכרנו עד היום.

במילים פשוטות, העולם סביבנו משתנה במהירות. 

מי שלא לומד להתאים את עצמו לנעשה בשטח ולשווק את הפעילות שלו בהתאם למציאות המשתנה – נשאר מאחור.

בהדרכה זו אלמד אותך כיצד להשתמש בכוח-העל יצירתיות
כדי להמציא את עצמך ואת הארגון שלך מחדש, לשרוד את השינויים המהירים שעלולים להפוך אותך ללא רלוונטי בין-לילה, ולספר את הסיפור שלך בצורה שתפגע בלב התורמים.

אחרי ההדרכה יהיה לך:

👈 כלים מעשיים לפיתוח היצירתיות בתחום גיוס המשאבים

👈 תרגילים יישומיים שיעזרו לך לספר את הסיפור שלך לעולם בצורה מושכת ומניעה לתרומה

👈 אסטרטגיות להתאמת המסרים שלך לאירועים אקטואליים

👈 טכניקות לזיהוי מגמות עתידיות והיערכות מראש

איך מגייסים ביצירתיות לארגון של חסרי בית?

עמותת Covenant House הינה ארגון בינלאומי שפועל למען בני נוער חסרי בית. בהתחלה הם פעלו כמו כל ארגון: ליקטו תורמים פוטנציאליים, חיברו אותם לסיפור של העמותה, וביקשו מהם תרומות שוב ושוב.

הם עשו את זה בצורה מקצועית. עבדו עם נתונים, תמונות, סיפורים אישיים, הכל לפי הספר ובהצלחה גדולה.

אבל בשלב מסוים הם הרגישו שזה לא מספיק. העולם משתנה, התורמים קצת משתעממים, והקשב מופנה לאסונות בקנה מידה גדול יותר ברמה הבינלאומית.

ואז הם חשבו: מה הדרך הטובה ביותר לגרום לתורמים שלנו להבין את המצוקה, להזדהות עם הנערים ולתרום יותר?

ומשם הגיע הרעיון הפשוט והגאוני: Sleep Out – פרויקט בו אנשים מתנדבים מרצונם הטוב לבלות לילה אחד ברחוב. מתאספים, שומעים סיפורים ועדויות מבני נוער שעברו את זה, ואז מקבלים שקי שינה וקופסת קרטון ויוצאים לישון לילה אחד ברחוב. 

בבוקר הם מתאספים ומשתפים בחוויות שלהם, איך עבר עליהם הלילה, ומה הם לוקחים את זה מכאן הלאה לחיים שלהם.

כל משתתף מגייס מהקהילה שלו סכום לעמותה, לרוב זה 1,000$ באמצעות פלטפורמה שהעמותה מספקת עבורם. האירוע משווק בחברות עסקיות, אוניברסיטאות וקהילות.

הפרוייקט הזה גייס מאז הקמתו למעלה מ-100 מיליון דולר!

עובדת בונוס: הכל עבד טוב ויפה, אבל אז הגיעה הקורונה, ואנשים כבר לא רצו להגיע לאירוע שכולל מפגש וחשיפה עם אנשים נוספים. זה צמצם משמעותית את מספר המשתתפים.

מה עושים? העמותה הזיקה את המיזם בצורה וירטואלית: המשתתפים מתאספים יחד ונפגשים באמצעות הזום, ואז כל אחד פורש לישון ברחוב איפה שהוא נמצא.

בבוקר נפגשים שוב באמצעות הזום ומשתפים בחוויות ובתובנות.

ייתכן מאוד (לא בדקתי, אבל הגיוני) שההרחבה הוירטואלית אפילו הגדילה את כמות המשתתפים והתרומות, מאחר והיא מאפשרת לגבש קבוצות מכל העולם, אינה דורשת מאנשים להתרחק מהבית (ניתן לישון בחצר שלך, או ברחוב סמוך לבית).

זו דוגמה מעולה ליצירתיות בגיוס משאבים, שלקחה נושא שהרבה מאוד עמותות מטפלות בו, והפכה את זה לחוויה אמיתית שמחברת את התורם הפוטנציאלי גם ברמה הפיזית וגם ברמה הרגשית.

וזה קורה גם אצלינו...

איך שהתחילה המלחמה, כולם נרתמו לעזור. הכינו משלוחים מפנקים של ממתקים, מזון וציוד. ברמה כזאת שכבר החיילים ביקשו להפסיק לשלוח כי אין להם איפה לאחסן את הכל…

איפה שלא הסתכלת, ראית עמותות או חמ״לים אזרחיים שמגייסים תרומות ומוצרים בשביל החיילים. המורל היה בשמיים.

ואז עבר ההייפ הראשוני, נהיה יותר קשה לגייס כספים. פתאום אתה צריך לעצמך בידול, כי יש עוד מיליון כמוך. כולם מגייסים לחיילים, למה שיתרמו דווקא לך?

ואז קם אדם אנונימי במגזר החברתי, בחור צעיר בשם שי גראוכר (הוותיקים בינינו עוד זוכרים את אביו דדי ע״ה – זמר אהוב עליי במיוחד), והקים ארגון בשם ״יחד ננצח״ שגייס מיליוני דולרים בארץ ובחו״ל.

איך הוא עשה את זה? יצירתיות.

בשעה שכולם המשיכו לגייס מוצרי מזון וציוד, גראוכר הפתיע עם משאית מלאה במכונות כביסה שהגיעה עד החיילים בשטח. החיילים שלבשו את אותם בגדים כבר שבועות ארוכים, שמחו לעשות כביסה ולהתרענן עם בגדים נקיים ומריחים טוב.

הוא זיהה צורך שאף אחד אחר לא חשב עליו, ונתן לו מענה. 

אם נראה לכם שבזה הכל הסתכם, שבועיים אחר כך הוא הפתיע עם משאית ג׳קוזי שמגיעה לשטח ומאפשרת לחיילים כמה שעות של התרעננות ומנוחה בספא הנייד. 

אין לב שלא מתרחב לראות את החיילים העייפים לוקחים לעצמם קצת פסק זמן להתפנק באמבט חם מלא קצף, עם שתייה קרה ופינוקים.

משם המשיך גראוכר עם לא מעט מיזמים ייחודיים ויצירתיים, מה שגרם לכך שהוא הפך להיות כוכב חסד בולט בין שאר מאות המיזמים שפעלו בתחילת המלחמה.

גם אני עשיתי את זה.

בתחילת הקורונה, עוד לפני שהחינוך המיוחד הוחרג מההגבלות, נוצר מצב בו עשרות אלפי ילדים עם צרכים מיוחדים מצאו את עצמם סגורים בבית, ללא מסגרת וללא שגרה. 

הפעילות בעמותה אותה אני מנהל עצרה לחלוטין בשל כך. רוב העובדים היו בבית בחל״ת, ומרכזי הפעילות נותרו שוממים כשכולם סגורים ומסוגרים בבית.

ואז נולד הרעיון: אם הילדים לא יכולים לבוא אלינו, אנחנו נבוא אליהם! 

תוך 24 שעות עלה לאוויר קמפיין לגיוס כספים עבור חלוקת טאבלט לכל ילד עם צרכים מיוחדים עד הבית. הרכב שלי עבר הסבה מהירה ל״ניידת הטאבלטים״, ויחד עם עשרות מתנדבים חולקו כעשרת אלפי טאבלטים בכל רחבי הארץ.

היות וגם רוב העסקים היו מושבתים, קיבלנו הרבה מאוד פרסום בתקשורת ובטלוויזיה, שגם ככה לא היה להם הרבה על מה לכתוב, ויותר מזה, לא היה מי שישלם על שטחי פרסום יקרים.

הפרויקט הזה העלה אותנו לכותרות בארץ ובחו״ל, העמותה קיבלה עשרות אלפי תורמים חדשים, והגענו לאלפי משפחות של ילדים מיוחדים שממש שמחו לפגוש אותנו.

את אותו פרויקט עשינו בתחילת מלחמת ״חרבות ברזל״, בו גייסנו למעלה מ-3 מיליון שקלים. ושוב חזר על עצמו ההירתמות של כולם למען הצלחת הפרויקט.

הפעם היינו יותר מאורגנים, הכל עבד עם רישום דיגיטלי ועם אפליקציה מסודרת, וככה גם הרווחנו הרבה מאוד דאטה שימושית שמשרתת אותנו גם הלאה.

ועכשיו אני מגיע לדבר על זה.

בהדרכה קצרה וממוקדת אסביר לך כיצד גם לך יש את כח-העל הזה שנקרא יצירתיות. איך מוצאים אותו, איך מפתחים אותו, ואיך משתמשים בו גם כדי ליזום פעילות חדשה, וגם כדי לתת זווית חדשה ומרעננת לפעילות שכבר קיימת, ואולי קצת נמאס לתורמים שלך לשמוע אותה שוב ושוב.

מי שעוקב אחריי, יודע שאני לא עושה הרבה הדרכות במהלך השנה. אבל כשאני כן עושה – אני נותן ערך פרימיום ברמה גבוהה שלא כדאי לפספס.

אז אני מזמין אותך לשריין את התאריך ביומן (מיד אחרי ההרשמה יחכה לך כפתור דרכו האירוע ייכנס לך אוטומטית ליומן), להגיע עם דף ועט, בקבוק מים, והרבה מוטיבציה ללמוד דברים חדשים וכלים מדהימים.

וכמובן, אני מצפה לא לשמור את כל הטוב הזה רק לעצמך. אם יש לך מישהו שלדעתך ישמח גם להצטרף להדרכה, פשוט לשלוח לו את הקישור של הדף הזה 🙂

ימים
שעות
דקות

יום שלישי 17/9 י״ד אלול בשעה 10:00

אבל רגע, מי אני בכלל?

היי, אני זכריה לנדאו. עוסק במיתוג, אסטרטגיה ואימון מנטלי למנהלי עמותות בארץ ובעולם.

בשנים האחרונות יצא לי ללוות עשרות עמותות בתהליכים שונים, מאות נרשמו לקורסים והדרכות שלי, ואלפים השתתפו בהרצאות שלי בכנסים ובפורומים שונים.

 

שאלות על ההדרכה?

מיד אחרי ההרשמה אשלח לך מייל אישור עם קישור לזום בו תתקיים ההדרכה. בנוסף אשלח לך תזכורת נוספת ביום ההדרכה. 

אם המייל לא הגיע, כדאי לחפש בלשונית ״קידומי מכירות״ או בתיקיית הספאם. 

כדאי שיהיו לך כלי כתיבה, חיבור אינטרנט טוב, משהו לשתות עם נשנוש בצד, ובעיקר פניות והקשבה כי אני הולך לתת חומר ממש חזק ויעיל.

סביר להניח שכן, והיא תהיה באוויר למשך 24 שעות בלבד. כדי לקבל גישה להקלטה יש להירשם להדרכה, אשלח את זה במייל לכל הנרשמים.

כמובן שכדאי להגיע להדרכה עצמה, שמה יש אפשרות לשאול אותי שאלות בלייב ולקבל מענה.

בסוף ההדרכה אתן לך גישה לזמן מוגבל ובמחיר מצחיק להצטרף למועדון התוכן שלי ״הכח השלישי״ שנותן מדי שבוע תוכן וידע למאות מנהלי עמותות שכבר מנויים עליו ונהנים ממנו יום יום.

בהדרכה אסביר יותר מה זה המועדון, איך הוא נראה מבפנים, מה מספרים החברים שנמצאים שם, ולמה אני סוגר את הכניסה אליו עד הודעה חדשה.