זכריה לנדאו
בהדרכת אונליין חדשה:

לגייס תרומות
בלי לגייס תורמים

כיצד להגדיל את המשאבים בעמותה בצורה משמעותית
ולהפחית את המרדף המתיש והיקר אחרי תורמים חדשים,
באמצעות פעולות מדויקות המבוססות על הנתונים הקיימים.

ימים
שעות
דקות

יום רביעי 3/4 כ״ד אדר שני בשעה 11:00

תמיד האמנת שהמפתח להצלחה בגיוס משאבים הוא להגיע לכמה שיותר תורמים חדשים?

הנה כמה דברים שכדאי לך לדעת:

מחקר של ארגון AFP מדווח כי מידי שנה נוטשים בין 40% ל-60% מהתורמים בעמותה.

בנוסף, גיוס תורמים חדשים -בדומה לתחום המכירות- שוחק פי 3 (!) ממקצועות אחרים בשוק העבודה.

בהדרכה שלי ״לגייס תרומות בלי לגייס תורמים״ אני נותן כלים פרקטיים ופשוטים ביותר כיצד להגדיל משמעותית את התרומות בעמותה, תוך שימוש בדאטה הקיימת ובלי הצורך לגייס שוב ושוב תורמים חדשים.

אחרי ההדרכה יהיה לך:

יותר זול ויותר קל לגייס תרומות לעמותה, יציבות כלכלית ואחוזי נטישה נמוכים, וכלי מדהים ליצירת תכנית פעולה ברורה ומותאמת בדיוק לפי הנתונים של העמותה שלך.

כמה עולה לגייס
תורם חדש?

גיוס תורמים עולה כסף. לקחת אדם שלא מכיר את הפעילות שלך, או שעדיין לא תרם לך, ולגייס אותו כתורם לעמותה – זה תהליך שלוקח זמן, עולה כסף, ודורש לא מעט משאבים.

יש שלושה שלבים שהתורם צריך לעבור: להכיר את הפעילות שלך, לאהוב את הפעילות, ולסמוך על מגייס המשאבים שאכן הכסף הולך ליעדו. 

באנגלית התהליך הזה מוגדר: Know, Like, Trust.

תחשבו רגע על עצמכם כשאתם תורמים, כמה זמן לוקח לכם להחליט לתרום בפועל. גם כשאתם מכירים את העמותה ורוצים לתרום, תמיד יש איזה מחסום רגע לפני שליפת כרטיס האשראי.

כך שעלות גיוס התרומה שנכנס מתורם חדש, יכול להגיע לעשרות אחוזים מגובה התרומה בפועל, אפילו ל-50% מגובה התרומה, ויצא לי לראות גם סכומים יותר גבוהים.

שזה בסדר כל עוד מדובר על השקעה בתורם לטווח ארוך, תיכף נדבר על זה.

אם זה תורם שמגיע מטלמרקטינג לדוגמה, קחו בחשבון את כל ההוצאות מסביב, את שכירות המקום, מערכת הטלפונים, הנהלה, משכורות, בונוסים, והנה לך חבילת הוצאות מפוארת ביותר.

אם זה גיוס תורמים מחו״ל, זה דורש טיסה, מלונות, נסיעות, וזמן עבודה יקר.

אגב לא לשכוח לקחת בחשבון שתורם חדש נדרש לכסות גם את ההוצאות של אנשים אחרים שלא הפכו לתורמים

ככה לדוגמה אם מגייס משאבים נסע לחו״ל לפגוש 10 תורמים פוטנציאליים והצליח לגייס 3 מתוכם, ההוצאות כולם מתחלקות בין אותם שלושה ועלולה להגיע לאחוזים ניכרים מסך התרומה בפועל.

כמה עולה לגייס תרומה מתורם חוזר?

כאן המשחק מתחיל להיות מעניין יותר. 

מדובר במישהו שכבר תרם, כלומר הוא מכיר את העמותה, מכיר את הפעילות, וסומך על כך שהכסף אכן הגיע ליעדו ולמטרותיו.

כך שכל התהליך וההוצאות שהזכרנו קודם לגבי גיוס תורם חדש – כלל לא קיימות!

יתירה מכך, לא רק שהסיכוי שהוא יתרום גדול יותר משמעותית מתורם חדש (פי שמונה לפי מחקרים שנערכו בתחום), אלא גם סכום התרומה יהיה גדול יותר, כי הוא כבר מכיר וסומך.

כלומר תורם חוזר הוא גם יותר זול, וגם יותר משתלם.

אם אני צריך להחליט במה להשקיע יותר, ואיזו השקעה משתלמת יותר, אין ספק שהשקעה בתורמים הקיימים ובגיוסם מחדש לעמותה הוא אפיק הרבה יותר משתלם מגיוס תורמים חדשים.

הפיל שבחדר:
תורמים נוטשים אותנו

תורמים לא נשארים איתנו לנצח, משלל סיבות. הסיבה המרכזית היא שאנחנו לא תמיד עושים מאמצים נכונים כדי לשמר אותם אצלנו בעמותה.

חלקם לא מקבלים מספיק מידע על השימוש שנעשה בתרומה שלהם, חלקם חופרים להם יותר מידי על תרומה חוזרת, וכמובן גם התחרות הקיימת בעולם העמותות, כך שכל תורם מחוזר אחרי כמה וכמה עמותות במקביל.

למעשה, מחקרים שנעשו בנושא מדברים על ממוצע של 40% מהתורמים שנוטשים אותנו מידי שנה ככל שלא מבוצע שימור תורמים מסודר בעמותה. זה נתון מדאיג במיוחד, והוא הסיבה לכך שמגייסי משאבים רבים נאלצים כל הזמן שוב ושוב לרוץ ולגייס תורמים חדשים.

זה כמו דלי גדול שממלאים בו מים, אבל בתחתית שלו יש חור, וככל שממלאים אותו הוא עדיין ממשיך להתרוקן. אין לדבר הזה סוף, וכולם מבינים שמצב כזה לא ישרוד לאורך זמן.

לכן, עבודה נכונה של שימור תורמים, גם מבטיחה לנו אחוזי נטישה נמוכים, וגם מגדילה את הסיכוי לתרומות חדשות וגבוהות יותר מגיוס תורמים חדשים.

אז לא לגייס בכלל
תורמים חדשים?

לא, ממש לא.

גיוס תורמים חדשים תמיד יהיה משהו שנצטרך לעשות, גם כדי לגדול וגם כי כמו שכתבתי תורמים נוטשים אותנו בסופו של דבר.

השאלה היא המינון והאיזון. כמה זמן (וכסף) משקיעים בגיוס תורמים חדשים, מול שימור וטיפוח תורמים קיימים.

הרבה מאוד מגייסי משאבים, חזקים יותר בגיוס תורמים חדשים, אבל פחות טובים בשימור תורמים קיימים.

לא מפתיע לראות עמותות שמתנהלות ללא מערכת ניהול תורמים, לא שומרות כלל על קשר עם התורמים הקיימים, ואין להם משפך ברור לחוויה אותה עובר התורם מרגע התרומה והלאה כדי לשמר אותו ככל שניתן.

מעט מגייסי המשאבים שאני מכיר שכן דואגים לטפח את התורמים, נהנים מיציבות כלכלית לאורך זמן, מצמיחה מתמדת מידי שנה, ומצליחים גם להגדיל את מצבת התורמים החדשים, כי יש להם סיסטם ברור ומסודר לניהול תורמים קיימים שמאפשר להם כלכלית להשקיע יותר בגיוס תורמים חדשים.

והכי חשוב, שאף פעם לא מאוחר להתחיל. בהדרכה שלי אני מרחיב ומפרט על הדרכים בהם אני אישית משתמש (וגם מראה דוגמאות) כדי לגייס תרומות שוב ושוב מבלי לגייס תורמים חדשים.

זו הדרכה פרקטית, מלאה בכלים מעשיים, שאיתם ניתן להתחיל לעבוד כבר ממחר בבוקר. אני מזמין אותך להקדיש שעה וחצי איתי כדי להבין טוב יותר על מה מדובר.

ימים
שעות
דקות

יום רביעי 3/4 כ״ד אדר שני בשעה 11:00

אבל רגע, מי אני בכלל?

היי, אני זכריה לנדאו. ואני מומחה לאופטימיזציה של גיוס משאבים בעמותות.

מנכ״ל של עמותה בינונית (33 מיליון בשנה), יועץ ומלווה עמותות לצמיחה אקטיבית בגיוס כספים באמצעות אופטימיזציה של הנתונים הקיימים, Growth Hacking (פריצת צמיחה) להגדלת והשבחת אפיקי גיוס, ומאמן מנטלי (בהתהוות) להשגת תוצאות בלי להישחק בדרך.

בשנים האחרונות יצא לי ללוות עשרות עמותות בתהליכים שונים, מאות נרשמו לקורסים והדרכות שלי, ואלפים השתתפו בהרצאות שלי בכנסים ובפורומים שונים.

אני מזמין אותך לקחת חלק בהדרכה הקרובה שלי, שהולכת להיות מלאה בכלים פרקטיים ובתובנות מעשיות כדי לעזור לך להגדיל את המשאבים בעמותה בצורה משמעותית מבלי לגייס תורמים חדשים שוב ושוב.

שאלות על ההדרכה?

מיד אחרי ההרשמה אשלח לך מייל אישור עם קישור לזום בו תתקיים ההדרכה. בנוסף אשלח לך תזכורת נוספת ביום ההדרכה. 

אם המייל לא הגיע, כדאי לחפש בלשונית ״קידומי מכירות״ או בתיקיית הספאם. 

כדאי שיהיו לך כלי כתיבה, חיבור אינטרנט טוב, משהו לשתות עם נשנוש בצד, ובעיקר פניות והקשבה כי אני הולך לתת חומר ממש חזק ויעיל.

סביר להניח שכן, והיא תהיה באוויר למשך 24 שעות בלבד. כדי לקבל גישה להקלטה יש להירשם להדרכה, אשלח את זה במייל לכל הנרשמים.

כמובן שכדאי להגיע להדרכה עצמה, שמה יש אפשרות לשאול אותי שאלות בלייב ולקבל מענה.

בסוף ההדרכה אתן לך גישה לזמן מוגבל ובמחיר מצחיק למועדון התוכן החדש שלי ״מגייסים בכיף״, שכולל המון תוכן בתחום גיוס המשאבים, הדרכות שבועיות, מפגשים, ובקיצור: כל מה שמגייס/ת משאבים רוצה שיהיה לו כדי להתקדם מידי יום מבחינה מקצועית, לשמור על מוטיבציה גבוהה, ולהימנע משחיקה.

המועדון היה עד היום נחלתם של לקוחות הליווי שלי בלבד, והוא הולך להיפתח לכולם לזמן מוגבל ביותר.

למעשה המועדון הזה יחליף את הצורך בקורסים דיגיטליים, תהליכי ליווי, או יועץ בריטיינר חודשי. אני מביא את כל כולי לחברי המועדון, ונותן להם את כל הידע והכלים שרכשתי כדי שבכוחות עצמם יוכלו להתפתח ולגדול.