״אשמח לקבל ממך חומר למייל״ סיים התורם הפוטנציאלי את השיחה.
״רגע, מה כדאי שאשלח לו?״ חשבת לעצמך, ״אולי את הפרוספקט החדש שעשינו? או את סרטון התדמית משנה שעברה? אולי נשלח לו מכתבים של אנשים מרוצים שעזרנו להם?״
אם גם לך זה קורה, הסדנה הזאת היא בול בשבילך!
בסיום הסדנה יהיה לך את הכלים לכתיבת מכתבים מקצועיים לגיוס כספים, עבור תורמים פוטנציאליים, עסקים, חברות, קרנות, וכל מי שרוצה להכיר את העמותה שלך בצורה מסודרת, ברורה ומהירה.
בנוסף, את המכתב הראשון נכין יחד, תוך כדי הסדנה!
– מרגיש לך שהמכתבים שנשלחים לתורמים לא מספרים את הסיפור של העמותה שלך כמו שצריך
– תורמים מתעלמים מהמכתבים שנשלחים אליהם, למרות שהשקעת בהם המון זמן ומחשבה
– התורמים שלך עדיין לא ממש מבינים מה העמותה שלך עושה באמת, ועד כמה היא משפיעה וחשובה
– מעניין אותך להתחיל לעבוד מול חברות, עסקים, קרנות פילנתרופיות, וגופים נוספים שעיקר ההתקשרות מולם היא בכתב
– מעניין אותך ללמוד לכתוב בעצמך -אחת ולתמיד- בצורה מקצועית שמגייסת כספים בפועל, בלי להזדקק לאנשי מקצוע שיעשו את זה בשבילך בצורה קבועה (ויקרה)
יואו, התרגשות של התחלה… אז אחרי שנעשה היכרות קלה, אגלה לך מה הם המרכיבים למכתב פניה מוצלח, החל מהכותרת של המכתב (ידעת ש-90% מהאנשים מחליטים אם לקרוא רק לפי הכותרת?), ועד לחתימה שלך בסוף המכתב. נתעכב גם על פרטים טכניים קטנים שיהפכו את הפנייה שלך למקצועית, מסודרת, ברורה, כזו שעושה חשק לתורם הפוטנציאלי לעזוב הכל ברגע זה ופשוט לקרוא אותו עד הסוף.
אגב, ידעת שעוד לפני שהתורם הפוטנציאלי פתח את המכתב ששלחנו במייל, יש לנו 4 הזדמנויות שונות לחשוף אותו לפעילות שלנו?
מפגש פיצוח מרגש ומפתיע, בו אראה לך מה העמותה שלך באמת עושה (רמז: הרבה יותר ממה שחשבת), לכמה אנשים היא עוזרת ותורמת, איך למצוא את הייחודיות והבידול של הפעילות שלך, ואיך כל הטוב הזה נכנס לפסקה אחת בלבד שפותחת את המכתב וגורמת לתורם הפוטנציאלי להמשיך לקרוא.
בעזרת כמה תרגילים פשוטים, אלמד אותך כיצד לחבר רגשית את התורם הפוטנציאלי לבעיה שהעמותה שלך פותרת, גם אם הוא מעולם לא פגש את הבעיה מקרוב, לא מכיר את האוכלוסיה, ולא מבין כלום בעולם הרפואה, רווחה, או כל תחום ייחודי שהעמותה שלך עוסקת בו.
חכם סיני אמר פעם ״על הדף הכל נראה מצוין״, אבל מי אמר שזה באמת כך? במפגש הזה אלמד אותך איפה וכיצד למצוא מקורות תומכים לעשייה שלנו: מחקרים, כתבות, סקרים, וכל מקור מקצועי שתומך בצורה ובנכונות של העשייה של העמותה שלך. כן, זה גם כולל איך לעשות חיפוש חכם בגוגל, ואיך לברור מכל פיסת מידע רלוונטית את הנתונים שאנחנו באמת צריכים כדי להוכיח את הנקודה בלי להתיש את הקורא.
עדכון 2024: אני הולך להראות לכם איך לעשות את זה עם בינה מלאכותית!
״אוקיי, הבנתי. כמה לרשום לך על הצ׳ק?״ זו השאלה שכולנו היינו שמחים לשמוע, אבל האם יש לך תשובה מוכנה? במפגש הזה נדבר על החלק הכי חשוב במכתב: התקציב ובקשת התרומה. אלמד אותך כיצד להכין תקציב שמשקף את כל ההוצאות (כן, גם את ״השוטף״), ואיך להסביר אותו בצורה ברורה לתורם הפוטנציאלי, כדי שירגיש בטוח להפוך לתורם ושותף.
השתתפתי בקורס אונליין של זכריה לנדאו. היה לקורס מבנה הגיוני, הנושאים היו ברורים והיה קל מאד לקלוט את החומר, עם מודולות קצרות וברורות. הביצוע הטכני היה מעולה! ניתן היה ליישם מיד את העצות.
זכריה ענה בשמחה לכל השאלות שלנו, עבר על החומרים הכתובים ושלח הערות והארות, טיפים ומידע נוסף דרך המייל.
רותי קניאל, מגייסת משאבים בעמותת ערוגות
יש לך 2 אפשרויות רכישה, לבחירתך:
אפשרות ראשונה: לשלם מחיר מוזל עבור הסדנה בלבד.
אפשרות שנייה: להירשם למועדון התוכן שלי, ולקבל גישה לסדנה ללא תשלום נוסף.
(מהסיבה הפשוטה שמנויי המועדון נכנסים ללא עלות לכל ההדרכות, סדנאות וקורסים שלי)
היי, נעים להכיר.
לפני 14 שנה התחלתי את דרכי בעולם העמותות כמגייס משאבים.
מאחר ולא היו לי קשרים או כישורים בתחום, החלטתי לנצל את הכישרון הטוב ביותר שקיבלתי במתנה: כשרון הכתיבה.
כתבתי פניות לתורמים, כרטיסי פרויקט, מצגות ופרזנטציות, תסריטים, קמפיינים, תוכן לאתר האינטרנט, רשתות חברתיות, ועוד.
לאורך הזמן גם יצא לי להרצות, ללמד, להכשיר וללוות עשרות עמותות בשיטות התוכן שיצרתי לעצמי, ושעזרו לי להפוך בתוך 13 שנים עמותה קטנה עם 3 עובדים ומחזור כספי של 800,000 ש״ח, לעמותה של מעל 100 עובדים, ומחזור שנתי של מעל 30,000,000 ש״ח.
מזמין אותך להצטרף אליי לסדנה בה אעביר את הפורמט המנצח לכתיבת מכתבי בקשה מוצלחים שמגדילים משמעותית את הסיכוי לגיוס משאבים מול תורמים פוטנציאליים.
מועדון התוכן הוא ללא התחייבות, ניתן לבטל בכל שלב. כלל חברי המועדון הקיימים כיום (ואלו שמצטרפים עד תחילת הסדנה) משתתפים בסדנה ללא עלות נוספת.
ואם מישהו יצטרף לחודש אחד רק בשביל הסדנה? אני לא דואג, כי אני יודע שמי שייכנס למועדון לא ירצה לצאת. עד היום הצטרפו קרוב למאה מנויים, ויש לי 0% נטישה. כמויות התוכן, הייעוץ, הזמינות, ההדרכות, וההשקעה הגדולה שלי במועדון פשוט מוכיחות את עצמם.
המחזור הנוכחי הוא מחזור בוקר. כל המפגשים מתחילים בשעה 10:00 ומסתיימים בשעה 12:00.
תאריכי המפגשים בחודש מאי: 15, 20, 22, 27, 29.
תאריכים עבריים: ז׳, י״ב, י״ד, י״ט, כ״א באייר.
הסדנה מתקיימת אונליין, דרך הזום, ככה שאני חוסך לך את הנסיעה, הפקקים, למצוא מקום חניה, וכמובן את הזמן של ההלוך והחזור. מציע למצוא מקום שקט ונעים כדי להיות בהקשבה מלאה ללא הסחות דעת.
בעיקרון אני ממליץ להגיע לכל המפגשים אונליין, ככה ניתן לשאול שאלות ולקבל מענה מיידי. במידה ולא מתאפשר לך, אין מה לדאוג. כל המפגשים מוקלטים, ותהיה לך גישה אליהם באתר התלמידים שאפתח לפני הסדנה.
כמעט אישי. במהלך המפגשים אענה על כל השאלות שלך, ובין המפגשים יהיו מטלות ומשימות כדי לבדוק שהחומר לא נשאר רק בראש. בנוסף, ההקלטות יעלו לאתר סגור, שם תינתן האפשרות להעלות שאלות והתייעצויות לגבי החומר הנלמד.
הדרך הפשוטה ביותר והמועדפת עליי היא ללחוץ על כפתור ההרשמה, ולעבור לעמוד התשלום באשראי.
לאחר התשלום תישלח לך קבלה ומייל מסודר לגבי המשך התהליך וכל מיני דברים שקשורים לסדנה.
במידה ואין לך אפשרות לשלם באשראי, ניתן ליצור איתי קשר כדי להירשם בדרכים נוספות.
אני מאפשר לכל עמותה לשלוח עד 2 נציגים להשתתפות בסדנה אונליין, כולל הליווי והכל. לאחר הסדנה אין לי התנגדות שאנשים נוספים בעמותה יצפו בהקלטות ויישמו את החומרים, זה לגמרי של העמותה 🙂
אין מילים להעריך את הכתיבה שלך עבור העמותה שלי, הצלחת במילים יפות להעביר את העשיה והמסר שלנו בצורה שאפילו אנחנו מתקשים להסביר, הירידה לפרטים ותשומת הלב הנדירה חוללה אצלינו פלאים.
מיקי חייט, מנכ״ל עמותת חרדים לקצב