גיידסטאר: הגוגל של העמותות בישראל

גיידסטאר: הגוגל של העמותות

אני רוצה לשתף אתכם בנתון מעניין שמצאתי: 9,900 איש מחפשים מידי חודש בממוצע את הביטוי "רשם העמותות".

בהנחה שלרובם אין באמת צורך בפתיחת עמותה, נורא הסתקרנתי, והמשכתי הלאה לבדוק מילות חיפוש דומות על מנת לגלות מה באמת אנשים מחפשים כשהם מקישים בגוגל "רשם העמותות", ואיזה סוג מידע הם מצפים למצוא.

התוצאה הראשונה בחיפוש -כצפוי- הינה כתובת האתר של רשם העמותות, דף המיועד בעיקר לכאלו המעוניינים לפתוח עמותה או להגיש מסמכים כל שהם. מאחר ומדובר במשרד ממשלתי, האתר מקודם היטב ומקבל עדיפות בגוגל. אך ממש לא נראה לי שזו התוצאה הרלוונטית ביותר.

המשכתי הלאה. שלושת התוצאות הבאות עוסקות בקבלת מידע ופרטים על עמותות שונות: רשימת עמותות, פרטי עמותות, ומידע על עמותות. הנה, פיצחתי די מהר מה כל כך הרבה אנשים מחפשים.

אפשר לראות שם בתוצאה השנייה לדוגמה את מנוע חיפוש המידע של משרד המשפטים על עמותות, וכמובן את אתר גיידסטאר המכיל מידע חשוב ורב על כל עמותה בישראל.

חיפוש בגוגל רשם העמותות

מה ניתן ללמוד מהחיפוש הגבוה על הביטוי "רשם העמותות"?

אנשים היום -יותר מתמיד- מחפשים לדעת ולחקור לעומק לאיזה עמותה הם תורמים. כבר לא מספיק העמותה מקיימת פעילות יפה ומבורכת, ועוזרת לאנשים. כבר לא מספיק מיתוג יוצא דופן, או יח"צ איכותי.

אנשים היום רוצים לדעת את המחזור השנתי של העמותה, מה הם מקורות המימון, כמה היא עלות השכר ועוד.

בניגוד לעבר, תורמים היום מעוניינים להיות מעורבים יותר בפעילות של העמותה אליה הם תורמים או מתנדבים. ולא רק להוציא את הארנק כל פעם שהם מתבקשים לכך.

כך שככל שנגביר את השקיפות של העמותה שלנו, ונבצע הנגשה של מסמכי העמותה לציבור הרחב – כך נקבל יותר פניות של תורמים פוטנציאליים, נגביר את האמון שלהם בעמותה שלנו ונזרז את הליך התרומה.

חיפוש רשם העמותות

אוקיי, אז מה לעשות עכשיו?

גשו לאתר גיידסטאר וחפשו את העמותה שלכם. תעברו על הפרופיל, ותוודאו שהוא מעודכן היטב.
שיש לוגו של העמותה, ושהוא נראה טוב. שהעליתם לאתר את כל המסמכים הנדרשים. לוודא שיש לכם גישה לפרופיל של העמותה (ניתן להגיש בקשה דרך האתר), ולעדכן היכן שניתן. פרטים על ההנהלה, על הפעילות, תמונות וסרטונים, ובקיצור – תנצלו את הבמה הזאת עד הסוף.

הנה דוגמה נהדרת, לפרופיל של עמותת פעמונים באתר:

שימו לב, שכל האזורים הירוקים הם אזורים הניתנים לעריכה על ידי העמותה.
כך התיאור הכללי, הסיפור של העמותה, פרטים ליצירת קשר, וכן התמונות המתחלפות בצד שמאל.
אז פנו לכך את הזמן הדרוש, כי אין לכם מושג כמה מתוך אלפי האנשים שנכנסים לאתר צופים בפרופיל של העמותה שלכם.

זכריה לנדאו

זכריה לנדאו

עוזר לעמותות לגייס משאבים באמצעות כתיבת תוכן שיוצר נראות מקצועית, מבליט את ההשפעה החברתית, ויוצר מערכת יחסים נכונה מול התורמים.

כל הדרכים להעביר את זה הלאה:

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Print