מכתב שנה טובה לתורמים: כך תכתבו אותו בצורה אפקטיבית!

במאמר שלפניכם אסקור מספר נקודות חשובות, על מנת שהמייל שתשלחו יהיה כמה שיותר אפקטיבי, ויעשה עבורכם את העבודה כמו שצריך. אשמח לשמוע רעיונות נוספים – אפשר לכתוב לי בתגובות, וכן אשמח לשיתוף המאמר עם חברים ברשתות החברתיות השונות.

 

שנייה לפני שנתחיל, אני רוצה להזכיר לך על ההטבה לעמותות בחברת רב מסר: חודש חינם להתנסות, עם 200 נרשמים. זו הזדמנות מצוינת להכיר את מערכת הדיוור הטובה בישראל, ולהתנסות לגמרי בחינם וללא התחייבות.

זה הלינק לרישום: https://zecharialandau.com/ravmeserfree

 

ואחרי ההקדמה הזאת, רגע לפני שאתם מתחילים להכין את הדיוור, הנה כמה נקודות שכדאי לכם מאוד לשים לב אליהם:

טיימינג: 

אתם לא היחידים שהולכים לשלוח מייל לרגל סוף השנה. כיום, כאשר כל חברה מסחרית נוהגת לדוור ללקוחותיה על בסיס קבוע, סביר להניח כי תיבת המייל של התורם תהיה מלאה עד אפס מקום בדיוורים מסחריים כאלה ואחרים. מה שאומר שייתכן מאוד והמייל שלכם ייבלע לגמרי, והתורם שלכם עלול לפספס אותו.

לכן אני ממליץ לא לחכות לרגע האחרון, וכבר היום לתכנן ולשלוח את המייל לתורמים. ככל שנתרחק מה-31 לדצמבר, ככה יגבר הסיכוי שהמייל שלנו יבלוט מעל כולם.

כותרת, כותרת, כותרת: 

הדבר העיקרי שיקבע האם המייל ייפתח בסופו של דבר, אחרי שעברנו את המחסום מהסעיף הקודם, היא שורת הכותרת. לכן כדאי להטמיע בכותרת את הכללים הבאים:

שם השולח:

תמצאו מישהו בעמותה שיופיע כשולח המייל, במקום שם העמותה. עדיפות למישהו שנמצא בקשר קבוע עם תורמים, או מנכ"ל העמותה בעצמו. אנשים ישמחו הרבה יותר לפתוח מייל אישי ממישהו שהם מכירים, מאשר מייל כללי הנשלח מעמותה.

שורה אישית: 

על פי סקר חברת Campaign Monitor מיילים עם שורת נושא אישית מגדילים את סיכויי הפתיחה ב-26%! דוגמה לשורה אישית: משה היקר, רק רציתי לומר לך תודה באופן אישי! למרות שכולם יודעים שהמייל -גם כשמופיע בו השם האישי – הוא נשלח דרך תוכנת דיוור, זה עדיין עשה טוב את העבודה.

עוררו עניין: 

כותרת חייבת לעורר עניין בקורא. חובה לשלב בכותרת אלמנטים מעוררי סקרנות, שאלות, ויצירת תחושת דחיפות. כמובן, הכותרת חייבת להיות קשורה לתוכן, ולא רק כותרת בומבסטית שאינה קשורה לנושא המייל.

תזמון שליחה: 

יש לא מעט נתונים על זמני שליחה מומלצים. אני מציע לבחון את נתוני הפתיחה הגבוהים ביותר שקיבלתם, ולנסות לשחזר אותם מבחינת שעת המשלוח. אם בכל זאת אתם רוצים לשמוע קצת המלצות, אז תנסו את יום שני בבוקר. אומרים שזה הזמן הכי טוב למשלוח עבור עמותות, ואם ניסיתם אז בבקשה תחזרו לכאן ושתפו בתוצאות J

התאמה לניידים: 

בעידן של היום, הרבה מאוד אנשים צורכים את המיילים שלהם דרך המכשיר הנייד או הטאבלט. מה שאומר שאם הדיוור שלכם לא מותאם לניידים, הקורא לא יוכל ליהנות מהתוכן. אגב, זו אחת הסיבות שהמלצתי למעלה על חברת רב מסר, שהפלטפורמה שלהם מותאמת לניידים בצורה מלאה ואיכותית.

תבלטו: 

כדי לגרום למייל שלך להיות יותר מעניין ובולט, מומלץ לשלב בו תמונות מושכות, ולתת למייל טאצ' ייחודי. מאידך, חשוב מאוד שהתמונות והאלמנטים לא יפריעו לחוויית הקריאה. מינון נכון של טקסט ותמונות יהפכו את המייל לחווייתי ומהנה.

מה צריך להיות כתוב במייל?

 אז נכון שהמטרה היא לאחל לתורם שנה טובה, אבל זה ממש לא אומר שנסתפק בזה. כל אינטרקציה עם התורם חייבת להיות מנוצלת לחשיפה נוספת ולחיבור של התורם לפעילויות העמותה.

אז הנה כמה פורמטים מומלצים בהם תוכלו להשתמש. בראש המייל מומלץ שיופיע כרטיס שנה טובה עם לוגו העמותה, ולאחר מכן את אחד מהדברים הבאים:

סיכום שנה במספרים: 

אין כמו מספרים כדי למשוך את העין ולשדר עשייה איכותית. ספרו לתורם איך עברה עליכם השנה; כמה אנשים נעזרו בכם, כמה סלי מזון חילקתם, כמה פעמים סיקרו אתכם בתקשורת, ובכמה אחוזים צמח המחזור הכספי השנתי שלכם.

וידאו: 

אם תמונה אחת שווה אלף מילים, אז ווידאו שווה מיליונים. הכינו סרטון קצר (גג שלוש דקות), על הרגעים המרגשים שהיו לכם השנה, ברכו את התורם בברכות חמות, ותנו לאחד או שתיים מהאנשים שנהנו מפעילויות העמותה להגיד תודה אישית בשם כולם.
בלוג פעילות: מתחת לברכת שנה טובה, הכניסו עד 10 ידיעות עיקריות מהפעילות שנעשתה השנה בעמותה. הרעיון הוא פשוט: כותרת טובה ומושכת, שלוש שורות טקסט, ותמונה מרגשת מהפעילות שהייתה.

איזה תמונות לשלב?

הרבה עמותות נוהגות לשלב תמונות שמראות את הפעילות עצמה, תמונות שמשדרות עשייה ועוצמה. לדוגמה: ערימות ענק של ארגזי חלוקה לנזקקים, אמבולנס חדש, או מבנה ששופץ. זה באמת מאוד משמח לראות את זה, אבל חשוב לזכור שהמטרה שלנו כאן היא לרגש את התורם, כדי ליצור חיבור אישי שלו לעמותה.

לכן מומלץ לשלב תמונות של אנשים שנהנים מהפעילות. ילד מחייך עם ארגז מזון בידיים, קשיש מאושר עם הסטודנט שבא לבקר אותו פעם בשבוע, וחולים שמחים עם המתנות שקיבלו מכם.

כי בסופו של דבר – זה מה שהתורם רוצה לראות. גם אם הוא תרם בניין חדש או משטחים עצומים של מזון לחלוקה, המטרה שלו היא שזה ישרת אנשים, וזה בדיוק מה שאתם הולכים להראות לו – את האנשים עצמם.

כמה דברים טכניים:

סיומת של המייל:

גוגל לאחרונה החל לשלוח לתיבת הספאם מיילים שאינם עסקיים. למה אני מתכוון? מייל עם סיומת של Gmail או Walla יגיעו הרבה יותר לספאם מאשר מייל עם סיומת עסקית כמו shay@mybussines.com.

מה עושים? פשוט מאוד, עוברים למייל עסקי. גוגל מאפשרת לעמותות לפתוח בחינם עד 10 חשבונות של Google Apps, ולחבר את המייל לסיומת של דומיין האתר של העמותה. כל מה שצריך זה להיכנס לקישור הבא: https://www.google.co.il/intl/iw/nonprofits

אגב, באותו קישור תוכלו ליהנות מדברים נוספים שגוגל מציעה בחינם לעמותות, כמו 10,000$ מענק לרשת המודעות הממומנות של Google Adwords ועוד. בקיצור, מומלץ.

חוק הספאם:

האפשרות לדוור למישהו היא רק במקרה והנמען אכן מאשר קבלת מיילים מכם. הקפידו על כך שרשימת התפוצה שלכם תהיה מורכבת אך ורק מאנשים שמסכימים לקבל מכם דיוור, כדי למנוע מצב לא נעים אשר עלול אף להגיע לתביעה משפטית ולתשלום פיצוי של עד 1,000 ₪ ללא הוכחת נזק. תוכלו לקרוא כאן עוד קצת על חוק הספאם: http://www.isoc.org.il/freedom-of-internet/spam

20% הנחה לרכישת מנוי ברב מסר:

אם הרשימה שלכם גדולה מ-200 איש, תצטרכו כבר לרכוש חשבון בתשלום בתוכנת הדיוור. חברת רב מסר מעניקה לעמותות 20% הנחה קבועה, וכן אפשרות לתשלום בצ'ק – מכשול של הרבה חברות אחרות אשר מונע מעמותות לעבוד איתם.

לצורך מימוש ההנחה יש להיכנס לכאן, לפתוח חשבון חינם בתור עמותה, ולאחר מכן לצלצל לחברה ולבקש את ההנחה של העמותות וכן לסדר את התשלום בצורה הנוחה לכם.

וזו גם הזדמנות שלי לאחל לכם שהשנה האזרחית הבאה שלכם תהיה מלאה בשגשוג ופריחה, צמיחה של התקציב ובהתאם כמובן גם של הפעילות. וכן, אני פה כדי לעזור לכם לעזור לאחרים!

Picture of זכריה לנדאו

זכריה לנדאו

עוזר לעמותות לגייס משאבים באמצעות כתיבת תוכן שיוצר נראות מקצועית, מבליט את ההשפעה החברתית, ויוצר מערכת יחסים נכונה מול התורמים.

כל הדרכים להעביר את זה הלאה:

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Print