7 דברים שחייבים להיות באתר לעמותה שלכם

אחד מהדברים הראשונים שיעשו נציג הקרן אליה פניתם, הוא לבדוק את העמותה שלכם באינטרנט.
לצורך כך, ריכזתי לפניכם 7 דברים שחייבים להיות אצלכם באתר, על מנת לשכנע את נציג הקרן שאתם עמותה רצינית ושווה לשקול את פנייתכם.

ככה צריך להיראות אתר לעמותה:

1. אודותינו
המדור הכי מבוקש אצלכם באתר, הוא מי אתם בכלל.
מתי קמה העמותה, לשם מה היא הוקמה, היכן היא פועלת ומהו תחום התמחותה.
חשוב לכתוב את המטרות לשמה העמותה היא פועלת, ומה ההישגים שהושגו עד היום.

2. חזון העמותה
אם יש לכם חזון ברור ומסודר, זה הזמן להציג אותו. אם עדיין אין לכם, זה הזמן לכתוב אותו.
בקצרה: חזון אמור לכלול את שאיפותיה של העמותה בתחום פעילותה ואת קהל היעד שלה.
לדוגמה: עמותת "נעליים חברתיות" פועלת על מנת שלכל ילד במדינת ישראל יהיו זוג נעליים תקינות. אנו מאמינים כי ילד שהולך יחף אינו יכול ללמוד כראוי, להשתלב בחברה, ובכך נוצר פער חברתי המונע מהילד לפתח את עתידו".

3. מי אנחנו
אם כל הכבוד לפעילות ולחזון, אנחנו סקרנים לדעת מי אתם, הפנים שמאחורי העמותה. זה המקום לציין את חברי הוועד המנהל, צוות ההנהלה ומנהלי המחלקות השונות. רצוי לצרף תמונה וכמה מילים על כל אחד, כמו השכלה ותחום התמחות. אפשר גם להוסיף כתובת מייל ליצירת קשר, זה מוסיף אמון ומזמין.

4. שקיפות
נכון שניתן לראות את כל המסמכים של העמותה באתר "גיידסטאר", אבל עמותה מקצועית מנגישה את הדו"חות כבר באתר האינטרנט שלה. זה המקום לשים בו את כל המסמכים החשובים כמו: דו"ח כספי אחרון, אישור ניהול תקין, ניהול ספרים וניכוי מס, חמשת מקבלי השכר הגבוהה, ופרוטוקולים רלוונטיים מישיבות העמותה. ככל שתהיו יותר שקופים, ככה תגבירו את האמון ואת המראה המקצועי של העמותה.

5. מכתבי תודה
אז אחרי שאנחנו מאמינים לכם שאתם עמותה מקצועית ושקופה עם מטרות טובות, אנחנו נשמח לשמוע את זה גם מקהל הנהנים של העמותה. זה המקום לצרף מכתבי תודה שונים שקיבלתם.

6. שותפים
ועכשיו אנחנו מגיעים לשאלה העיקרית: מאיפה המימון לכל הפעילות הענפה הזאת? במדור הזה מומלץ לציין את כל הגורמים המסייעים לכם בפעילות. משרדי ממשלה, חברות עסקיות, תורמים פרטיים וקרנות פילנתרופיות. אין צורך להציג סכומים, מספיק לשים לוגו או של השותף.

7. תמונה אחת שווה אלף מילים
בסופו של דבר, אנחנו עובדים מול אנשים. ככה שיש גם רגשות בעסק – וזה הזמן להפעיל אותם! הכניסו מדור של תמונות / סרטי וידאו מהפעילות, ותנו לרגש לדבר במקומכם.
תבחרו תמונות יפות שמייצגות את שלל הפרויקטים בעמותה, או סרטון תדמית או סיכום שנה. אל תפוצצו בתמונות של פוליטיקאים או סלבריטאים, והעדיפו תמונות של אנשים שמחים ומחייכים.

עכשיו יש לכם הרבה עבודה, אבל בסופו של דבר האתר שלכם יהיה מוכן עבור נציגי קרנות, וכמובן תורמים נוספים שמחפשים אתכם בגוגל ורוצים לקבל מידע עליכם.
אז איך האתר שלכם נראה עכשיו? שימו לינק בתגובות! (אשתדל להיכנס ולהגיב לכל אחד ואחת)

תמונה של זכריה לנדאו

זכריה לנדאו

עוזר לעמותות לגייס משאבים באמצעות כתיבת תוכן שיוצר נראות מקצועית, מבליט את ההשפעה החברתית, ויוצר מערכת יחסים נכונה מול התורמים.

כל הדרכים להעביר את זה הלאה:

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Print