״הכסף נמצא ברשימה״ זהו משפט ישן מעולם השיווק שמדבר על רשימת תפוצה, אבל הוא עדיין אקטואלי. למרות ריבוי האפשרויות הקיימים כיום, וואטצאפ, טלגרם, פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, מחקרים מראים כי הדיוור במייל הוא הערוץ המצליח ביותר גם כיום, ובפער גדול.
הנה כמה נתונים שכדאי לכם לדעת, מתוך מחקר שערכה חברת OptinMonster המתמחה בשיווק דיגיטלי:
- בין הגילאים 15-65 יש למעלה מ-85% אנשים שמחזיקים תיבות מייל
- 58% מתוכם מדווחים כי הדבר הראשון שהם עושים בבוקר זה לבדוק את תיבת המייל.
- 60% מתוכם מעידים כי תיבת המייל זה המקום המועדף עבורם לקבל פרסומים.
3 טעויות נפוצות שעמותות עושות עם רשימת תפוצה
הנחה מוטעית היא לרכוש רשימות מיילים מגופים שונים, בהם כאלו שמנסים להתמקד באזורים ״עשירים״ כמו הרצליה, רעננה, או סביון.
מעבר לפן הלא בדיוק חוקי שבעניין, זה פשוט לא כדאי. ומכמה סיבות:
- אנשים לא מכירים אתכם. אין להם שום סיבה לפתוח מייל משולח לא מוכר, וגם במידה ויפתחו הם לא באמת יתחברו לתוכן שלא ביקשו לקבל מראש.
- דיוור במייל הוא כלי מצוין לשימור קשר עם תורמים קיימים, או ידידים שביקשו לקבל דיוור. הוא אינו כלי ליצירת קשר ראשוני, הדורש בהתחלה פניה קרה יותר (תיבת מייל זה דבר אישי), וחימום הדרגתי בהמשך.
- ישנם אפיקים יותר יעילים, זולים וחוקיים, לגייס כספים מאנשים שאנחנו לא מכירים ושהם לא מכירים אותנו.
צורת העבודה הנכונה היא לגרום לאנשים לרצות להופיע ברשימת התפוצה שלכם, ולחכות לקבל מכם תכנים ועדכונים.
איך להביא אנשים לרשימת התפוצה
כדי שאנשים יירשמו וירצו לקבל ממך מיילים באופן שוטף, צריך להיות ברור להם מה הם הולכים לקבל. משפט סתמי כמו ״הירשמו לניוזלטר שלנו״ בלי להסביר קצת יותר מה יש בו, לא באמת ימשוך אנשים להירשם. משפט כמו ״הירשמו לקבלת תמונה שבועית מהפעילות שלנו שתעלה לכם חיוך״ יכול יותר לעבוד.
כדאי גם להקל על תהליך ההרשמה, ולקחת בשלב ראשון מינימום פרטים. תמיד אפשר להשלים פרטים בהמשך, ככל שהיחסים יתקרבו יותר, ויווצר מספיק אמון בין הצדדים. שם ומייל לגמרי מספיק, לא חייבים גם טלפון, כתובת, ותאריך יום הולדת.
את טופס ההרשמה, או קישור לדף ההרשמה לניוזלטר, כדאי לשתול בכמה שיותר ערוצי תקשורת: באתר, בחתימה של המייל, ברשתות החברתיות, וניתן גם לשתול ברקוד QR בעלונים ובפרסומים השונים (כן, זה עדיין בשימוש!).
חשוב לזכור: כשרושמים מישהו חדש לרשימת התפוצה, הופכים את המפגש החד פעמי שלו עם העמותה להזדמנות אין סופית ליצירת קשר, שבסופה תהפוך את הנמען לתורם של העמותה.
הנה טופס הרשמה שראיתי ואהבתי, שעושה היטב את העבודה:
הכותרת פשוטה וברורה: הצטרף לרשימה
מתחתיה שורת עידוד: הצטרף למעל 5,000 נרשמים שמקבלים מידי שבוע עדכונים ודילים מיוחדים, שזמינים רק באמצעות המייל.
פרטי רישום: שם פרטי ומייל בלבד. (שם פרטי, כך אפשר אחר כך להפוך את המיילים לאישיים יותר)
כפתור ההרשמה שוב חוזר על ההנעה לפעולה: ״הצטרף למועדון״.
מתחת לכפתור עוד פירוק של התנגדות: אתה יכול להסיר את עצמך בכל זמן
כיצד לגרום לאנשים להישאר ברשימת התפוצה
רשימת תפוצה איכותית אינה נמדדת בכמות הנמענים ברשימה, אלא באחוזי הפתיחה שלה. כלומר, מספר האנשים שאכן פותחים את הדיוורים הנשלחים אליהם.
אחוזי פתיחה טובים נעים סביב ה-30% מכלל הנמענים. נכון, זה לא מספר גבוה, ועדיין ביחס לשאר אפשרויות הדיוור הוא נחשב כנתון מוצלח. שיווק זו לא מלאכה קלה, וזה רק נעשה קשה מיום ליום.
אז הנה כמה כללים שיגרמו לנמענים שלכם לפתוח את הדיוורים שלכם, ולא להסיר את עצמם מהרשימה:
- כותרת מעניינת. כזאת שתסקרן את הנמען לפתוח את המייל ולקרוא את התוכן. כמובן, אנחנו לא נעשה צחוק מהתורמים שלנו, ולא ננסה לתפוס אותם בכותרות שווא (קליקבייט), אלא ננסה לכתוב כותרות מעניינות, יצירתיות, כאלו שתופסות את העין בין כל שאר הדיוורים המגיעים במייל.
- תבנית קבועה. ברגע שהנמענים שלנו מתרגלים לקבל את הדיוור בצורה מסויימת, הם כבר יודעים למה לחכות כל פעם. יש כאלו שיקראו את הכל, ויש כאלו שמעניין אותם נקודה ספציפית שנמצאת תמיד במיקום קבוע.
מכירים את זה שכשמתחילים לקרוא אייטם חדשותי קופצים מיד לפסקה השניה? כולם יודעים שהפסקה הראשונה תמיד משעממת. ובכן, כאן זה אותו דבר. - זמן קבוע לשליחה. ברגע שנמען מקבל את הדיוור כל פעם באותו יום ושעה (לדוגמה, כל שישי בעשר בבוקר), הוא מוכן לזה ואף מחכה לזה. ברגע שכל פעם שולחים בזמן אחר, זה יוצר תחושה של הצפה וחוסר ודאות אצל הנמען.
אם מעניין אותך ללמוד את הנושא בצורה רחבה יותר, אני מזמין אותך להירשם לקורס הדיגיטלי שלי, שם אני מסביר על הנושא בהרחבה ועם דוגמאות רלוונטיות.
אם החלטת להתחיל לשלוח דיוור במייל לתורמים ולידידים, מחכה לך כאן הטבה של חודש חינם לשימוש במערכת של רב מסר. זאת המערכת המובילה בישראל, ואני אישית עושה בה שימוש כבר שמונה שנים ומרוצה מאוד.