גוגל לעמותות: איך זה יכול לעזור לך?

מהרגע שגוגל פרצה אלינו לחיים, די התרגלנו אליה ולשירותים שלה. אנחנו מחפשים בגוגל, משתמשים בתיבת המייל של Gmail, גולשים בדפדפן ה-Chrome, ומתרגמים טקסטים מכל השפות ב-Google Translate.

לא רבים יודעים, אבל גוגל מציעה לנו יותר מ-200 כלים (!) שיכולים להפוך את החיים שלנו ליותר קלים. חלק מהכלים מיועד לקהל הרחב, חלק למפתחי תוכנה, וחלק למנהלי חברות ועסקים.

אחד המוצרים המובילים שלהם למנהלי חברות וארגונים נקרא G Suite, והוא מכיל המון כלים שימושיים לניהול העובדים, הידע, הפגישות, ועוד הרבה דברים מעולים.

אממה? זה עולה כסף. 144$ לשנה עבור כל משתמש. אצלי לדוגמה, יש מעל 40 חשבונות כאלו בעמותה, שזה בערך 6,000$ לשנה.

והנה משהו שישמח אותך: במסגרת תכנית גוגל לעמותות, העמותה שלך יכולה לקבל את זה לגמרי בחינם!

אז בפוסט הבא אסקור כמה מהכלים הללו, מה השימוש אני עושה איתם, ואיך גם העמותה שלך יכולה לקבל את הכלים הללו בחינם ובקלות:

תיבת מיילים לעמותה

גוגל מאפשרים למנהלי עמותות לנהל תיבת מייל אישית עבור כל העובדים, הנשלטת ממרכז שליטה אחד, ומתפקדת כתיבת Gmail רגילה, אך עם תכונות נוספות:

  • דומיין אישי: במקום שהמייל שלך ייראה ככה amutatnesharim@gmail.com, הוא יקבל את הכתובת של האתר של העמותה, וייראה ככה yossi@nesharim.org.il. זה הרבה יותר מכובד ונקי, ומשדר מקצועיות.
  • שמירת מידע: דרך מרכז השליטה ניתן לפתוח תיבת מייל לכל אחד מאנשי הצוות, כאשר למנהל יש גישה ישירה אליה. כך לדוגמה במקרה בו איש צוות עוזב את העמותה, המייל ששימש אותו – עם כל המידע הקיים בו – נשאר אצל העמותה ולא הולך עם העובד הלאה.
  • הפרדה בין האישי לעבודה: הרבה פעמים המייל האישי של העובד הופך להיות המייל שמשמש אותו גם בעמותה, והוא מרכז אליו גם דברים שלא קשורים לעבודה, ומפריעים לה. עכשיו אפשר לפתוח מייל ייעודי רק לצרכי העבודה, בצורה קלה ומסודרת.

אם כבר התחלת לעבוד עם מייל אישי – לא נורא. ישנה אפשרות בממשק הניהול להעביר את המיילים למייל של העמותה בקלות.

ניהול יומנים

מרכז השליטה מאפשר למנהל המערכת להיות חשוף ליומנים של כל הצוות בארגון, בצורה ישירה ובלי הצורך לקשר את היומן של איש הצוות הספציפי ליומן של המנהל. זה מאפשר כמה דברים:

  • להיות בשליטה על מה שקורה אצל הצוות, גם כשהם לא נמצאים לידך במשרד ולתעדף משימות לפי העומס האישי של כל איש צוות. בפרט היום בעולם הדיגיטלי, כאשר הרבה פעמים חלק מהצוות עובד מהבית או ממשרד במיקום אחר, ככה אפשר לראות במה עסוק כל אחד מאנשי הצוות, למי יש זמן פנוי ויכול לקבל משימות נוספות.
  • קביעת פגישות: פיצ'ר חדש של גוגל מאפשר לתזמן מועד לפגישות בין הצוות בקלות, ובלי הצורך לשאול כל אחד מתי הוא פנוי. הפיצ'ר עובד כך: מגדירים בזימון לפגישה מי מהצוות צריך להשתתף בה, והפיצ'ר עובר על היומנים של כולם ומציע את הזמנים המתאימים בהם כולם פנויים לפגישה.
  •  

שיתוף קבצים

כפי שכבר כתבתי כאן בעבר, אני ממליץ לעשות שימוש ב-Google Drive מכמה וכמה סיבות. אחת מהן הינה האפשרות לשתף קבצים עם אנשים נוספים בקלות, ולעבוד יחד על אותו מסמך בלי לשלוח אותו בגרסאות שונות דרך המייל.

אחד הדברים שאהבתי ב-G Suite נקרא "אחסון שיתופי", שזה למעשה אותו רעיון, רק הרבה יותר נח. ניתן בקלות להגדיר תיקיות וקבצים לפי הרשאות, ולהחליט מי יהיה חשוף לקבצים מסויימים ומי לא.

בנוסף, הקבצים שנכנסים לאחסון השיתופי, נשארים שם לתמיד, גם אם מי שחיבר אותם עזב את האחסון. כך גם אם אחד מאנשי הצוות עוזב את העמותה, החומרים נשארים, והמידע נשמר.

ניתן לפתוח קבוצות אחסון שונות כמו "הנהלה" "פרויקט X" ולסדר את הקבצים בהתאם לקבוצות.

אתר מידע

האופציה הזאת קיימת לכולם, אבל כאן אפשר להגדיר בקלות שהאתר יהיה חשוף רק לצוות העמותה, כך שהמידע בו לא יפורסם לכולם.

גוגל מאפשרת להקים אתר אינטרט אישי, נח וקל לבנייה. בעמותות אתר כזה יכול לשמש לצורך שיתוף מידע עם העובדים בצורה מהירה.

לדוגמה:

  • עמוד מסודר עם כל אנשי הקשר של העמותה.
  • עמוד עם כל הניירת השימושית של העמותה.
  • עמוד נהלים של העמותה (מעולה בשביל אנשי צוות חדשים)
  • עמוד עם מכתבים מוכנים מראש, חומרי גרפיקה ועוד.

אתר כזה חוסך את הבקשות מהצוות לקבלת מסמכים וחומרים שונים, כשהכל נמצא במקום אחד נגיש לכל וניתן לעדכון.

כלל אצבע: ברגע שאיש צוות מבקש מסמך או חומר שלא קיים באתר המידע, והוא יכול להועיל לעוד אנשים בצוות, מומלץ להעלות אותו לאתר המידע ולא להסתפק רק בשליחה אישית למי שביקש.

גוגל לעמותות

פגישות מקוונות

אחד הדברים שאימצתי לעצמי וחוסכים לי המון זמן, זה פגישות אינטרנטיות. במקום לצאת מהמשרד, להיתקע בפקקים, למצוא חנייה, ולבזבז זמן ואנרגיה יקרים, אני יושב לי במשרד עם הלפטופ ומקיים את הפגישה על גבי המסך.

יש כל מיני תוכנות עבור פגישות מקוונות, הבסיסית והמוכרת היא "סקייפ". אבל גם כאן גוגל נותנים אחלה פתרון בשם Google Meet שמאפשר לקיים שיחות וידאו קבוצתיות, לשתף מסכים, ולחסוך הרבה זמן יקר.

כל מה שצריך בשביל זה הוא לפטופ, או מחשב נייח עם מצלמה ומיקרופון. ואם בא לך להרגיש ממש כמו בפגישה אמיתית, אז אספרסו קטן בצד יעשה את העבודה מצוין.

פרסום חינם בגוגל

אקדיש לכך פוסט נפרד בהמשך, אבל קצת על מערכת הפרסום של גוגל Google Ad Grants:

כשמחפשים משהו בגוגל, יש את התוצאות הראשונות שכתוב להם בצד את המילה "מודעה". מדובר בעסקים שמשלמים כסף לגוגל כדי להופיע ראשונים בתוצאות החיפוש. התשלום נעשה לפי קליק – כלומר משלמים רק מתי שאנשים מקליקים על המודעה. המחיר משתנה בהתאם לביקוש ולתחרות.

גוגל לעמותות

לדוגמה: בתחום כמו נופש בחו"ל, הרבה מאוד חברה רוצות לפרסם בתשלום ולהיות במקומות הראשונים, לכן גוגל יעדיפו להציב את הפרסומות של החברות שמוכנות לשלם הכי הרבה כסף.

בגדול, מודעות כאלו מתחילות מסכום של כמה אגורות, ויכולות להגיע לכמה עשרות שקלים.

ועכשיו אני מגיע לחלק הכי מעניין: גוגל מעניקים לעמותות תקציב של 10,000$ בחודש (כן, עשר אלף דולר בחודש) כדי לפרסם בחינם במערכת הפרסום שלהם.

זה אומר שאם לדוגמה העמותה שלך נותנת שירותי שיקום לחולי כליות באזור הצפון, ניתן יהיה לפרסם בחינם בגוגל, כך שמי שיחפש את השירות הזה יגיע לעמותה שלך.

הערה חשובה: כדי לנהל את חשבון הפרסום של גוגל לעמותות, צריך להבין איך המערכת עובדת, איך מפעילים קמפיינים, ואיך למצוא את המילים הנכונות. ניתן לשכור אנשי מקצוע, או לחילופין ללמוד קצת על התחום. זה לא יהפוך אותך למומחה, אבל בהחלט אפשר לקבל תוצאות יפות.

יוטיוב לעמותות

אני מניח שאני לא צריך לספר לך מה זה יוטיוב, ואיך הווידאו כבש את העולם בסערה, והפך לכלי השיווקי הטוב ביותר לעסקים ועמותות.

כל אחד יכול להשתמש ביוטיוב, אבל עמותות יכולות לקבל עוד כמה כלים בלעדיים:

  • אפשרות לקישור חיצוני לכל כתובת אינטרנט. זה אומר שאפשר לשלוח צופים לאתר האינטרנט של העמותה, לדף התרמה, או לקמפיין מימון המונים.
  • אפשרות ליצור דף נחיתה בתוך יוטיוב עצמו, בו הצופים יכולים לתרום ישירות דרך יוטיוב (כל ההכנסות מגיעות לעמותה, גוגל משלמים גם את עמלות הסליקה!)
  • הדרכות מותאמות לעמותות לשימוש ביוטיוב (באנגלית)
גוגל לעמותות

הנה סרטון לדוגמה כיצד עמותת Special Olimpic עשו שימוש בכלים של גוגל, לגיוס עשרות אלפי מתנדבים וגיוס של מיליוני דולרים.


(כתוביות בעברית: יש ללחוץ בצד ימין למטה על גלגל הגדרות, לבחור כתוביות > תרגום אוטומטי > עברית)

גוגל לעמותות: איך נרשמים לכל הטוב הזה?

במידה ולעמותה שלך יש אישור ניהול תקין בתוקף, היא לא בית חולים או גוף ממשלתי, נכנסים לאתר האינטרנט של גוגל לעמותות:

https://www.google.com/nonprofits

התהליך עובד כך:

  1. רישום באתר של גוגל
  2. גוגל בודקים את העמותה שלך, בשביל זה צריך להירשם באתר של TechSoup שהם עושים את הבדיקה עבור גוגל בישראל.
  3. במידה ויש אישור, גוגל ישלחו לך למייל את כל מה שצריך כדי לפתוח חשבון לעמותה שלך, ויהיה אפשר להתחיל במיידי ליישם ולהטמיע את הכלים שקראת כאן בפוסט.

שאלה קטנה: יעניין אותך לקחת חלק בסדנה דיגיטלית בה אסביר בצורה מפורטת איך להשתמש ולהטמיע את כל אחד מהכלים הללו בעמותה שלך?

במידה וכן, אשמח לקבל את הפרטים שלך בטופס כאן.

(זה לא מחייב אותך כמובן, רק רוצה לבדוק כמה ביקוש יש לסדנה כזאת לפני שאני מתחיל לבנות אותה)

זכריה לנדאו

זכריה לנדאו

עוזר לעמותות לגייס משאבים באמצעות כתיבת תוכן שיוצר נראות מקצועית, מבליט את ההשפעה החברתית, ויוצר מערכת יחסים נכונה מול התורמים.

כל הדרכים להעביר את זה הלאה:

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Print