הכל מתחיל (או נגמר) עם כותרת טובה

קיבלתי בשבוע שעבר אליי למייל הרבה ניוזלטרים מעמותות שונות אליהן אני רשום ברשימת התפוצה. אני נוהג להירשם לרשימות כאלו, על מנת לראות כיצד עמותות אחרות משתמשות בניוזלטר כדי לשמור על קשר עם התורמים שלהם, ואולי גם ללמוד מזה משהו בעצמי.
והאמת, קצת התאכזבתי. רוב רובם של הכותרות היו בסגנון הזה: ״מסכמים את שנת 2020״ עם שינויים קטנים לכאן ולשם. כותרת שלא מגרה לפתוח את המייל, לא מספרת לי שום דבר מיוחד, ולא מניעה אותי לפעולה.
מעבר לכותרת הגנרית, היה מעניין לראות איך זה חזר על עצמו ויצר רצף של מיילים שנראים בדיוק אותו דבר. כך שלא היה שום בידול וייחודיות בין המיילים השונים, ושום דבר מיוחד שיתפוס את העין של הקורא.
 
אחד הדברים החשובים שאני מלמד בקורס להכנת ניוזלטר מקצועי לתורמים, הוא החשיבות של הכותרת של המייל. אפשר להכין ניוזלטר מאוד מושקע, עם תמונות, סרטונים, וסיפורים יפים, אבל בלי כותרת מושכת אף אחד לא יקרא.
מעבר לכך, ישנם אנשים רבים שמלכתחילה לא יפתחו את המייל בכלל. עבור אנשים כאלו, הכותרת עצמה יכולה להיות סוג של ׳מיני סיפור׳ שנצליח להעביר להם בכותרת. לדוגמה: ״מסיימים שנה עם 20% גידול בפעילות״ או ״ 5,000 איש קיבלו מאיתנו סיוע – סיכום שנת 2020״. כך גם מי שלא יפתח את המייל, יקבל מידע על הפעילות של העמותה ועל ההצלחה שלה במהלך השנה שחלפה.
 
אני לדוגמה, בניוזלטר סיכום שנה שהוצאתי לתורמים אצלי בעמותה, בחרתי בכותרת הבאה:
״ניצחנו אותך, 2020!״
כותרת שהביאה מעל 40% פתיחה, וגררה אחריה המון תגובות חיוביות.
 

מה היה כל כך מיוחד עם כותרת הזאת?

קודם כל, בשנה משוגעת כמו 2020, בה גופים רבים ספגו הפסדים ונכנעו לקורונה, עצם המילה ״ניצחנו״ משדרת שהעמותה – למרות הכל – הצליחה להמשיך בפעילותה.
שנית, אנשים מתחברים להצלחה. משפט כמו ״ניצחנו אותך״ משדר את זה היטב, ומעביר את תחושת ההצלחה הלאה אל הקורא.
וכמובן, למרות שזה לא כתוב בצורה מפורשת (וגנרית) מאוד ברור שמייל כזה שמגיע ב-31 לדצמבר מכיל בתוכו סיכום שנה…
ברוח אותה כותרת כתבתי גם פוסט בפייסבוק על זה, שקיבל חשיפה יפה והרבה תגובות. אפשר לראות אותו כאן, ועל הדרך גם להציע לי חברות בפייסבוק 🙂
 

 
כן, אני יודע מה עובר לך בראש – אבל כל המספרות היו סגורות, ולכן השיער שלי נראה ככה 🙂
לחיי כותרות מוצלחות, ובתקווה ששנת 2021 תביא איתה נצחונות נוספים לכולנו.
 

זכריה לנדאו

זכריה לנדאו

עוזר לעמותות לגייס משאבים באמצעות כתיבת תוכן שיוצר נראות מקצועית, מבליט את ההשפעה החברתית, ויוצר מערכת יחסים נכונה מול התורמים.

כל הדרכים להעביר את זה הלאה:

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Print